Design/Media

Design o media


Canva
Canva är ett grafiskt designverktyg som är online. Canva har många olika mallar beroende på vad du ska göra och du kan enkelt byta färger, typsnitt, välja gratisbilder, ladda upp egna bilder och även ladda upp eget typsnitt. Med Canva kan du skapa bilder till din webbplats, till dina inlägg i sociala medier och annonsering, göra logotyp, göra visitkort, göra broschyr och mycket annat. Skapa ett konto direkt på Canva genom att registrera dig med Google, Facebook eller din E-post.

Länkar
Canva på svenska:
https://www.canva.com/sv_se/

Lär dig Canva på 10 minuter på svenska:
https://www.lenadahlin.se/lar-dig-canva-pa-10-minuter/


Pxlr
Pxlr är ett gratis bildredigeringsprogram som man använder online. Det finns i två versioner, Pixlr X som är enklare och Pixlr E som är mer avancerad. I programmet kan du skapa inlägg till sociala medier, annonser, affischer, fotomontage och redigera dina bilder. Använd de färdiga mallarna eller skapa egna avancerade konstverk.

Länkar
Pixlr på svenska:
https://pixlr.com/se/x/

Filmer på Youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCGUShWfYw_wQqekVE1P6lXg

CapCut

CapCut
CapCut är en gratis allt-i-ett videoredigerare och en videotillverkningsapp med allt du behöver för att skapa videor till dina sociala kanaler. Finns som app för mobilen och även till datorn i webbläsaren Google Chrome.

Länkar
Ladda ner CapCut som app till mobilen:
https://www.capcut.com/tools/video-editing-app

Ladda ner CapCut till datorn eller använd direkt i webbläsaren Google Chrome:
https://www.capcut.com/