Arbetsgivarrollen

Om föreningen väljer att anställa en person är det alltid föreningen som är arbetsgivare. Om föreningen har en eller flera anställda innebär detta ett arbetsgivaransvar. Styrelseledamöterna måste sätta sig in i alla lagar, avtal och regler som gäller. De måste också vara tillgängliga för den anställdes behov under anställningen.

I poolen hjälper vi dig kostnadsfritt med till exempel mallar för arbetstidsrapporter, semesterlistor, policydiskussioner som stöd i föreningens arbetsgivarroll. Vi har nära samarbete med både arbetsgivarorganisationer och fackförbund.

För den ideella föreningen finns det stödåtgärder utan att anställa. Föreningspool Malmö har sammanställt några tips:
Utan att anställa

Vi stöttar föreningar som har lovverksamheter och saknar skattekonto med löneservice.